Fék javítás és mérés

"Tudja, mennyi idő alatt gyorsul az autója 0-ról 100 km/h-ra? És 100-ról 0-ra?"

Az üzemi fékberendezés egyike a jármű legalapvetőbb biztonsági berendezéseinek, mely működőképességének ellenőrzését a KRESZ is előírja a napi első elindulás alkalmával. Bár a fék egy robusztus és - szakszerű szervizelés esetén - sok karbantartást nem igénylő berendezés, kopó alkatrészeinek élettartama nagyban függ a vezetési stílustól, valamint a használat módjától is.

Cégünk javasolja a fékberendezés és alkatrészeinek évente (éves szerviz során), de legfeljebb 15 000 kilométerenként történő ellenőrzését (beleértve a fékfolyadék állapotát és 2-3 évenkénti cseréjét), valamint a fő szerkezeti elemeinek (féknyergek, fékcsövek, munkahengerek) karbantartását. Egy rendszeresen felülvizsgált és karbantartott fékberendezés elengedhetetlen ahhoz, hogy nyugodtan vehessünk részt a forgalomban.

Cégünk rendelkezik mindazon szakmai tapasztalattal és diagnosztikai eszközparkkal, mely a hozzánk érkező gépjárművek fékberendezésének szakszerű szervizeléséhez szükséges - legyen az normál, vagy ABS berendezéssel ellátott fékrendszer. 

A fékberendezés vizsgálata a műszaki vizsga részét is képezi, melynek során mind a fékerő egyenletességének, mind a fékberendezés hatásosságának a mérése megtörténik.